Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Varjenje sidrnih čepov (Nelson)

Ker je zadovoljstvo naših strank vrednota, ki jo pri nas najbolj cenimo in, ker nam trenutek, ko stranki z našo storitvijo in izdelkom pripeljemo nasmeh na obraz, zelo veliko pomeni, smo se odločili naš obseg storitev za vas še nekoliko razširiti. Zato vam med drugim nudimo tudi elektro-obločno varjenje kovinskih čepov proizvajalca Nelson.
 

Kdo je podjetje Nelson® Stud Welding?

Je glavni svetovni proizvajalec in distributer kovinskih izdelkov; čepov in sorodne aplikacijske opreme. Izdelki za varjenje so predvsem odlična rešitev za potrebe avtomobilske in gradbene industrije. Bogata zgodovina podjetja Nelson® Stud Weldingse je začela z ustanoviteljem, Tedom Nelsonom, ki je leta 1939 izumil sistem varjenja. Kot graditelj ladij, ki je v času druge svetovne vojne pomagal ameriškim vojnim silam, je vedel, da mora obstajati lažji način varjenja. Njegov prvotni proces varjenja se je kasneje razvil v Nelson® Stud Welding; v svetovno priznano podjetje, kateremu dandanes zaupajo svetovno priznane znamke kot so CAT, Audi, BMW, VW, GM in druge. Podjetje se ponaša s certifikati skladnosti delovanja po najstrožjih svetovnih in evropskih standardih in se s svojimi procesi nahaja na najvišjih kakovostnih normah.

 
Kako poteka varjenje čepov?

Varjenje čepov pravzaprav pomeni, da strojni element s celotno ploskvijo privarimo na površino drugega elementa oz. pomeni posebno obliko točkovnega varjenja, kjer se vijak ali posebno oblikovana matica privari na drugi kovinski del. Čepi večjih primerov imajo na površini konico, kar jim omogoča lažji vžig obloka, manjši čepi pa imajo ravno, izstruženo konico. Na splošno poznamo več načinov varjenja čepov. Najbolj pogosta sta dva:
  • varjenje čepov z oblokom in
  • utripno kondenzatorsko varjenje čepov. 
Za čepe manjših premerov uporabljamo kondenzatorsko varjenje, debelejše čepe pa varimo z obločnim postopkom.
 
Ker nas dobro poznate in do sedaj že dobro veste, da smo celovito usmerjeni v zagotavljanje popolnega servisa in visoke kakovosti storitev, vam pri nas ponujamo izvedbo storitve varjenja tudi v vaših prostorih oz. prostorih naročnika. Varjenje opravimo strokovno, s certificirano in standardizirano opremo, in pod okriljem kvalificiranih in izkušenih operaterjev.
 
Zaupajte nam izvedbo tega postopka. Kontaktirajte nas. Z našimi izkušnjami, znanjem in delovanjem na visokem kakovostnem nivoju vam pri nas nedvomno lahko ponudimo največ.
Varjenje sidrnih cepov
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora