Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Brusilno - rezalna tehnika

Brušenje

Brušenje spada med postopke fine obdelave z odrezavanjem, s katerim lahko dosežemo veliko natančnost in izredno kvaliteto obdelane površine s točkovno omejeno plastifikacijo odrezka. Brusimo takrat, ko hočemo imeti gladko površino. Sloj, ki ga odvzamemo z brušenjem je zelo tanek, zato lahko dosežemo pri brušenju veliko natančnost. Z brušenjem lahko obdelujemo tudi zelo trde materiale, kar je zelo ugodno pri končni obdelavi kaljenih predmetov.

Orodje oziroma brus, ki ga uporabljamo med samim postopkom ima veliko število rezi, ki so navadno nepravilne oblike. Brus je tisti, ki opravlja glavno gibanje, od brusilnega stroja pa je odvisno ali se z njim rokuje ali pa se brušenje izvaja avtomatsko. V točkah, kjer se brusilna zrna dotikajo obdelovalne površine, navadno pride do visokih temperatur, saj je pri postopku brušenja značilna velika rezalna hitrost.

Katere vrste brušenja in brusilnih strojev poznamo?

Brusimo lahko ravne ali rotacijske ploskve. Prvi način brušenja se izvaja na način čelnega ali obodnega brušenja. Slednji pa je možen le na način obodnega brusa. Brušenje rotacijskih ploskev delimo na zunanje ali notranje brušenje.
 
Najenostavnejši brusilni stroj se imenuje preprosti brusilni stroj. Tega se uporablja ročno. Sestavljen je iz elektromotorja, brusne plošče, zaščitnega pokrova in delovne mize z vpenjalno napravo. Poleg tega poznamo tudi stroj za ročno brušenje, ki je nepogrešljiv pripomoček v vsaki delavnici ter brusilni stroj na brusni trak.

Kaj nudimo?

V našem prodajnem programu predstavljamo široko ponudbo brusilnega orodja različnih proizvajalcev. Za domače mojstre, obrtnike in podjetja imamo v naši ponudbi velik izbor najkvalitetnejših izdelkov iz področja brusilne tehnike, izdelanih iz vrhunskih materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo brusnega orodja.
 
V našem prodajnem programu brusilne tehnike so:
  • pile
  • brusne, polirne in rezalne plošče
  • rezkarji
  • strojne ščetke
  • brusni čepi
Med blagovne znamke, ki jih zastopamo in prodajamo sodijo Ruko, Pferd, Osborn, Bosch, 3M in Promat. Naš program brusilne tehnike nudi pomoč pri različnih opravilih in je priljubljen tako med poklicnimi kot med ljubiteljskimi mojstri.
 
Za vse ostale informacije se obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo z veseljem podali nasvete pri izbiri brusilnega orodja in tehniki.

Oglejte si predstavitveni in izbirni katalog:

brusilno-rezalna tehnikaBrusilno-rezalna 2Brusilno-rezalna 1
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora