Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Polžni transporterji

Polžni transporterjiali tudi spiralni oz. vijačni transporterji se uporabljajo za transport materialov iz enega dela proizvodnje na drugo lokacijo znotraj proizvodnje. Njihova tehnologija omogoča prenos materialov v katero koli smer, vodoravno, navpično po potrebi pa tudi okoli ovir, zato so ena najbolj razširjenih in učinkovitih tehnologij za transport po proizvodnem obratu.

Kako polžni transporterji delujejo?

Tehnologija za prenos materialov temelji na gredi, ki se vrti okoli svoje osi in zaradi svoje vijačne/polžje oblike (od tod tudi ime polžni oz. vijačni transporterji) potiska materiale v želeno smer. Vijačna gred je obdana z ohišjem, ki je lahko cevasto ali koritasto. Najbolj kakovostni polžni transporterji so izdelani iz konstrukcijskega jekla, nerjavne pločevine ali iz hardox-a. Ti materiali zagotavljajo dobro tesnjenje okvirja, kar vam omogoča transport prašnih materialov ali materialov neprijetnega vonja brez onesnaževanja proizvodnega prostora ter brezhiben prenos surovin iz enega delovnega procesa v proizvodnji na drugega.

V katerih industrijah se spiralni transporterji uporabljajo?

Polžni transporterji se uporabljajo v številnih industrijah ter proizvodnih obratih, kjer delovni procesi potekajo v različnih fazah, pri čemer posamezna faza potrebuje vhodne surovine. Uporabljajo se lahko za odvoz, prevoz in skladiščenje materialov. Zaradi svoje oblike in relativne majhnosti ne potrebujejo veliko prostora, nameščeni so lahko na stropu, po tleh ali ob steni. 

Naša strokovnost in specializirano znanje nam omogočata, da vam lahko nudimo širok nabor polžnih transporterjev najvišje kakovosti. Vijačne transporterje vam lahko izdelamo za namene različnih industrij in delovnih procesov, različnih dimenzij, dolžin, konfiguracij in iz različnih materialov.

Prednosti polžnih transporterjev v primerjavi z drugimi tehnologijami prenosa surovin v proizvodnji: 

 • majhna oz. nična izguba surovin med transportom v primerjavi z drugimi mehanskimi transporti v proizvodnji,
 • lahko prevažajo hladne in vroče materiale,
 • dobro tesnjenje, kar omogoča prenos prašnih delcev ter surovin, katere oddajajo neprijeten vonj,
 • fleksibilnost in majhnost v primerjavi z drugimi tehnologijamimehanskega transporta,
 • nameščeni so lahko na stropu, po tleh ali ob steni, kar olajša delovni proces ter omogoča maksimalen izkoristek proizvodnega prostora.
Slabosti polžnih transporterjev:
 • možnost zmanjšane hitrosti prenosa surovin v primeru različnih naklonov znotraj enega transportnega sistema,
 • navzgor omejena možna količina prenosa surovin (v kolikor se nam potreba po surovini poveča je potrebno namestiti dodaten spiralni transporter ali implementirati večjega).
Na podlagi naših znanj in kompetenc nudimo širok nabor polžnih transporterjev odlične kakovosti, izdelane iz različnih materialov za številne industrije. Smo specialisti za polžne transporterje oziroma transportne polže. Naše dosedanje delo, dolga prisotnost na trgu in zadovoljni naročniki potrjujejo našo kakovost ter strokovnost pri opravljanju našega posla.

Katere tipe transportnih polžev lahko izdelamo za vas?

 • polže za opekarsko industrijo,
 • transportne polže za prenos različnih medijev (žito, pesek, sekanci, peleti, granulat,…),
 • polže po naročilu (sporočite nam vaše želje in zahteve še danes, na podlagi teh vam bomo predlagali najboljši transportni sistem prilagojen vašim potrebam) 
Transportne polže izdelujemo iz različnih materialov glede na tip medija, proizvodnih potreb ter želje naročnika. Posebej smo specializirani za izdelavo transportnih polžev iz:
 • konstrukcijskega jekla,
 • hardox-a,
 • nerjavne pločevine. 
Pišite nam ali nas pokličite za nasvet. Svetovali vam bomo kateri polžni transporter je najbolj primeren za vaše potrebe.
Polzni transporterji 4Polzni transporterji 5Polzni transporterji 1Polzni transporterji 2Polzni transporterji 320181115_16123920160317_135329IMG_545720150912_110707
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora