Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Obnova delovnih vreten

Katere so najpogostejše vrste delovnih vreten?

Trapezna vretena so verjetno najbolj tradicionalen, enostaven in poceni način pretvorbe krožnega gibanja v premočrtno. Trapezna vretena uporabljamo za primeže, stege in  kot učinkovito alternativo za kulisne mehanizme ali poceni alternativo za kroglična vretena. Trapezna vretena so standardizirana po premerih in so največkrat jeklena.

Druga, dražja oblika vreten, pa so krogelna/kroglična vretena. Ta se uporabljajo povsod, kjer želimo vrtilno gibanje spremeniti v premočrtno, in, kjer zaradi prestave v navoju govorimo tudi o redukciji sile, ki je potrebna za premik bremena. Navor tega izdelka znaša tretjino navora običajnega drsnega vretena ali celo manj, zato je kroglično vreteno najprimernejša opcija, če želimo varčevati s pogonsko močjo motorja, uporabljamopa jih tudi v strojegradnji za natančno pozicioniranje strojnih delov.
 

Kako se vretena obrabijo?

Ne glede na trpežnost materiala, iz katerega je izdelano, in ne glede na natančno ter zahtevano tehnologijo, ki se uporablja pri njegovi izdelavi, se tudi vreteno sčasoma obrabi. Ko vretenopo določenem številu delovnih ur in po velikem številu vrtljajev, ali dolgotrajnem delovanju pod visokimi obrati, preseže svojo uporabno funkcionalnost, ne služi več svojemu namenu. Kvečjemu nasprotno: sčasoma obrabljeno vretenoresno moti delovanje stroja in upočasnjuje vašo produktivnost ter znižuje storilnost. Takrat je čas, davreteno zamenjate.
 

Kaj narediti?

Na voljo imate dve rešitvi:
  • lahko se odločite za nakup novega vretena ali
  • za obnovo obrabljenega vretena.
Strošek obnove delovnih vreten se praviloma giblje na  30-50% vrednosti novega vretena. Bi se raje odločili za drugo možnost, pa ste v dvomih, da vaše vreteno ne bo kvalitetno obnovljeno, da ne bo obnovljeno po predpisih in standardih, ki veljajo za izdelavo novega vretena, mogoče vas skrbi tudi, da življenjska doba obnovljenega vretena ne bo tako dolga, kot je življenjska doba novega vretena? Imamo prav?
 
Pri nas se zavedamo vseh pomislekov, skrbi, in potreb naših strank. Zato smo mislili na vse; predvsem pa na vas. Ker želimo ponuditi le najboljše in vemo, da je cenovna dostopnost enako pomembna kot kakovostna storitev, pri obnovi vreten sodelujemo samo z najboljšimi. Dandanes nakup novega vretena zagotovo ni najboljša rešitev. Ne, dokler imate nas. S podjetjem SKF sodelujemo že leta in skupaj z njimi delimo tradicijo in izkušnje pri najkakovostnejši in celoviti obnovi izrabljenih delovnih vreten. Obnova se izvaja samo v specializiranih evropskih servisnih centrih podjetja SKF.
 
Nudimo vam najboljšo rešitev, ker vas cenimo in vemo, da smo najboljši. Kontaktirajte nas še danes, z veseljem vam bomo pomagali. 
Obnova delovnih vreten
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora