Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Tesnilna tehnika

Zakaj uporabljamo tesnila?

Tudi najboljši ležaj ne more dokazati svojih prednosti, če mu ne zagotovimo ustreznega tesnjenja. Kvalitetna tesnila so nujno potrebna za nemoteno obratovanje stroja ali naprave, saj podaljšujejo njihovo življenjsko dobo. Tesnila namreč ščitijo razne strojne elemente pred tujki in vlago. Oprijem tesnila in pritisk sta ključna elementa pri ocenjevanju učinkovitosti tesnilnega elementa. S tesnilom povezujemo sisteme ali mehanizme, ki delujejo pod skupnim pritiskom.

Katere tipe tesnil lahko najdete v našem prodajnem programu?

  • oljna tesnila (semeringi): njihova naloga je ščititi opremo pred tujki ter pred drugimi zunanjimi elementi, uporabna pa so predvsem pri tesnjenju ohišij. Sestavljena so iz opornega obroča, vzmeti in elastomera. Pri izbiri ustreznega tesnila se sklicujte na delovno temperaturo, delovne pogoje ter rotacijsko hitrost tlaka in gredi;
  • hidravlična tesnila: ključna so v spreminjanju pnevmatske in hidravlične sile v linearno gibanje;
  •  o-tesnila: so najpogosteje uporabljena tesnila, predvsem zaradi cenovne ugodnosti in hkratne učinkovitosti. Njihova glavna prednost je v enostavni namestitvi ter v enostavnem vzdrževanju in možnosti popravila. Uporabljajo se za vse tekoče in plinaste medije. Niso primerna za dinamično uporabo, saj zaradi drsnega gibanja ne moremo zagotavljati potrebnega podmazovanja, na kar hitro pride do obrabe.
  •  v-tesnila: izdelana so iz visoko kakovostnih materialov ter prenašala velike pritiske;
  •  tesnilne vrvice: za pritrjevanje so te koristne zato, ker so odporne na temperaturne razlike, na paro ter na razne kemikalije, ki bi uspele priti v stik z njimi. Njihova uporaba je zaželena pri tesnjenju črpalk, vetilov in mešal;
  •  posnemala: posnemala se uporabljajo kot prepreka za vdor umazanije in delcev v notranjost naprav. So bistvena za pnevmatsko in hidravlično opremo.
Tesnila nudimo v različnih materialih, kot so nbr, viton (fpm), epdm, silikon.

Katere so blagovne znamke, ki jih zastopamo in prodajamo:

Oglejte si predstavitvena in izbirna kataloga:

Tesnilna tehnika
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora