Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

CNC mehanska obdelava

CNC stroj je stroj, ki je tudi v Sloveniji že izjemno pogost. Gre za neke vrste avtomat, ki ga lahko prosto programiramo. Nedvomno je zanj najbolj značilno to, da je fleksibilen. Zelo hitro lahko namreč nastavitve stroja preuredimo in ga iz ene obdelave pretvorimo v drugo. Ne izgubljamo veliko proizvodnega časa, mrtvih delovnih časov praktično ni; praviloma samo zamenjamo program in pred preklopom v novo obdelavo izvedemo kakšne manjše, hitre preureditve stroja.
 
Računalniško vodeni obdelovalni stroji so naša in vaša prihodnost; sestavljeni so iz mehanskega dela, ki se po izgledu le deloma razlikuje od klasičnega, ter iz krmilnega dela, v katerem je vgrajen računalnik, ki dejansko vodi in krmili ves proces obdelave izdelka.
 
Pri nas konstantno vlagamo v nove tehnologije, v nova znanja in nove stroje. Želimo biti celoviti in vam nuditi čim širši spekter storitev. Želimo biti v koraku s časom in vam vedno znova dokazovati, da je vaše zadovoljstvo naša prva skrb.
 
Ker vemo, da naše stranke cenite kakovost in popoln servis, vam pri nas nudimo tudi popolno mehansko obdelavo kovin na našem modernem, visoko zmogljivem računalniško vodenem obdelovalnem centru. Delovno področje tega stroja je 1300x1800mm, maksimalna obremenitev mize pa lahko znaša 1500 kg. Na našem CNC stroju vam nudimo dve najpogosteje uporabljeni in uveljavljeni vrsti obdelave kovin:
  • Rezkanje to je postopek odrezovanja, pri katerem orodje (rezkalo) opravlja rotacijsko glavno gibanje, podajalna gibanja, ki jih praviloma opravlja obdelovance,  pa so lahko premočrtna ali rotacijska. Pri drugih znanih obdelovalnih postopkih, kot sta struženje in vrtanje, je smer podajanja pravokotna na smer rezanja. Pri rezkanju pa se lega smeri rezanja proti podajalni smeri neprestano spreminja.
  • Vrtanje tudi to je operacija obdelave materiala z odrezovanjem. Pri vrtanju pa orodje zaradi vrtenja in gibanja v svoji osi odrezuje obdelovanec. Orodje pri vrtanju se imenuje sveder in ta je vpet v vrtalni stroj. Rezultat operacije vrtanja je izvrtina valjaste oblike.
Ker smo usmerjeni k strankam in stremimo k nenehnemu razvoju, obenem pa jamčimo za svojo kakovost, ni nobenega dvoma o tem, komu boste v prihodnje zaupali izvedbo CNC mehanske obdelave kovin in kovinskih delov. Pokličite nas, takoj se vam bomo posvetili.
 
 
 
cnc mehanska obdelava 4cnc mehanska obdelava 1cnc mehanska obdelava 2cnc mehanska obdelava 3
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora