Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Jekleni izdelki in polizdelki

Jeklo je železova zlitina, pri kateri je poleg samega železa najpomembnejši zlitinski element ogljik. Ogljika je v jeklih razmeroma malo, lahko pa so dodani še drugi legirni elementi. Njegov masni delež je navadno manjši od 2 %. Kljub temu ima najpomembnejši vpliv na uporabne lastnosti jekel.

Prednosti in slabosti jekla

Tehnična železa, med katere spada jeklo, so med kovinami oziroma zlitinami po uporabnosti najbolj razširjena. Gospodarska in tehnična uporabnost ni le v veliki količini, temveč tudi v izredno visoki uporabnosti lastnosti. Lastnosti jekel spreminjamo predvsem z legiranjem, s plastičnim preoblikovanjem v toplem in hladnem ter s toplotno obdelavo.
 
Danes je jeklo najpogosteje recikliran material na svetu. Ocenjujemo, da je od novo proizvedenega jekla približno 42,3 % recikliranega materiala. Vse jeklo, ki je na razpolago se reciklira. Dolga življenjska doba in uporaba v konstrukcijske namene pomeni zaloge za recikliranje v prihodnosti, toda da bi zapolnili današnje potrebe je potrebno proizvajati tudi jeklo iz železove rude.
 
V zadnjih letih so se največjemu porabniku jekla (to so razvite države, posebej ZDA) pridružile še Kitajska, Rusija, Indija in Brazilija, kar na tej kovini pomeni večje povpraševanje v zadnjih letih in nadaljnjo rast cene.

Kaj spada med jeklene izdelke in polizdelke?

Med jeklene izdelke uvrščamo npr. jeklene klešče, žice, svedre, pile, dele strojev, zobnike, vijake, ključe in posode iz nerjavečega jekla. Med jeklene polizdelke pa spadajo npr. razni konstrukcijski profili in cevi, kovani izdelki in ulitki.

Zakaj smo najboljša izbira?

Na področju jeklenih izdelkov in polizdelkov imamo ogromno izkušenj. Pri nas zagotovo dobite celovito rešitev na enem mestu. Naročnikom nudimo tehnično podporo ter hitro in zanesljivo izvedbo. Izdelamo vam vse vrste jeklenih izdelkov in polizdelkov po naročilu, ter se radi prilagajamo vašim zahtevam, željam in potrebam. Poleg vsega zagotavljamo kratke roke izdelave s ciljem, da vam prihranimo čas in nepotrebne skrbi.
 
Dodatno se lahko pohvalimo še z slednjimi prednostmi:
  • Ločena delavnica za delo z nerjavnim materialom.
  • Opisani postopki za skladiščenje in manipulacijo z nerjavnim materialom.
  • Atestirani varilci z dolgoletnimi izkušnjami in pregledana varilna oprema.
  • Veliko število zadovoljnih strank.
Jekleni izdelki in polizdelki 2Jekleni izdelki in polizdelki 3Jekleni izdelki in polizdelki 1
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora