Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 28 let

Lepilna tehnika

S splošnimi napredki v industriji (nove tehnologije, novi proizvodni procesi, avtomatizacija,…), beležimo tudi jasen napredek v modernem strojništvu in sicer na področju tehnike in tehnologije pritrjevanja. Celotna filozofija novodobne lepilne tehnike; ki na svojstven način združuje napredke v kemični industriji in strojništvu,  temelji na vprašanju:

Zakaj ne bi tehnike klasičnega varovanja vijačnih zvez in pritrjevanja strojnih elementov nadomestili z enostavnejšo tehniko lepljenja?
Ta je namreč izvedljivaže samo z uporabo ustreznega kemičnega sredstva, ki s pravo mero previdnost, natančnosti in poznavanja tehnologije lepljenja poleg same pritrditve omogoča še sanacijo vseh manjših površinskih razpok.

Prednosti lepilne tehnike:

  1. Aplikativnost - Tehnološko napredne rešitve danes omogočajo številneaplikativne možnosti.
  2. Multi-efektivnost - Mnogostranska učinkovitost industrijskih lepil, tesnil in izdelkov za površinsko obdelavo zagotavlja zanesljivejše delovanje delovnih strojev z nižjimi proizvodnimi stroški, hitrejšim postopkom vzdrževanja in z manj napakami. Mogoče je spajanje med različnimi materiali, ki so lahko različnih oblik in velikosti. Lepiti je mogoče celo izjemno tanke in lomljive materiale. Lepljeni spoji dušijo vibracije, so pa tudi lahki in cenejši kot vsi drugi poznani načini spajanja.
  3. Multi-uporabnost - Lepila seuporabljajo v vseh področjih industrije, vse od aeronavtike, do avtomobilizma, elektronike, biomedicine,… največji napredek pa so dosegla v avtomobilski industriji, finomehaniki, strojegradnji in na področju vzdrževanja. Lepila so dandanes nepogrešljiva pri vsakem tesnjenju navojev, tesnjenju prirobnic, pri spajanju cilindričnih delov, pri vijačnem varovanju  in pri raznovrstnih popravilih poškodovanih ali obrabljenih delov. Z lepili lahko lepimo skoraj vse materiale, zelo dobre rezultate pa dosegamo pri apliciranju na plastiko, kovine, steklo, les in gumo. 

Kaj lahko dobite pri nas?

Pri nas tržimo le najboljše, kot že veste. Na področju lepilne tehnike so vam na voljo izdelki vrhunskih blagovnih znamk, kot so: Loctite , Wiko in Nicro. Na voljo so vam naslednji izdelki in pripomočki za lepljenje, spajanje in pritrjevanje:
  • izdelki za vijačno varovanje,
  • izdelki za tesnjenje, navojna tesnila in tesnila cevnih zvez,
  • izdelki za spajanje cilindričnih delov,
  • izdelki za hitro lepljenje in dvokomponentna epoksi lepila,
  • hibridna lepila in tekoča kovina,…ter še mnogo več.
Lepilna tehnika je hitra, enostavna, multi-uporabna in priročna rešitev v vsaki veji industrije in obrtniške dejavnosti. Dobra priprava in dober material skupaj dajeta dober rezultat. In zato imate nas. Pokličite nas ali nas obiščite. Pomagali vam bodo, da boste zagotovo našli najboljši izdelek zase.

Oglejte si predstavitvena in izbirna kataloga:

LepilaLepilna tehnika 2Lepilna tehnika 1
Center znanja

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Nadzor ležajev med obratovanjem

Po ocenah je na svetu vsako leto proizvedenih okrog 10 milijard ležajev.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora