Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Ležajna tehnika

Od kje prihajajo naši izdelki?

Lezajna tehnika 2
Naše podjetje je že več kot 20 let pooblaščen distributer največjega proizvajalca ležajev na svetu, švedske multinacionalke SKF. Glede na to, da je podjetje na trgu že vrsto let, se lahko pohvali s tradicijo izdelave visokokakovostnih izdelkov. Ti izražajo inovativnost, s konstantnim razvojem pa sledijo trendom na trgu.

SKF drsni in kotalni ležaji so tisti, ki predstavljajo novosti na področju tehnike. Pogosto ti prevzemajo vodilno nalogo in predstavljajo gonilo tehničnega napredka na področju izdelave ležajev in ostalih izdelkov.

Zakaj uporabljamo ležaje?

Rotacija strojnih delov povzroča trenje, katerega lahko zmanjšamo z ležaji, ki so ključni element ležajne tehnike. Pomembni so tudi zaradi prenosa zunanjih obremenitev (preko ležajev se te prenašajo na toge dele strojev), ki so posledica opravljenega dela. Zasnova ležaja lahko zagotavlja prosto linearno gibanje gibajočega dela ali pa prosto vrtenje okoli fiksne osi. Ležaje v grobem delimo glede na vrsto delovanja, dovoljene gibe ter tudi glede na smer obremenitve. Elementi, ki so potrebni za ležajno tehniko, so uporabni v mnogih panogah in industrijah.

Kaj lahko najdete v našem prodajnem programu?

  • ležaje in ležajne enote,
  • ležajna ohišja,
  • drsne puše,
  • natezne in snemalne puše,
  • matice in varovalne podložke,
  • ležajne kroglice, iglice in valjčke.
V naši spletni trgovini lahko neposredno naročite:

Prednosti naših ležajev

Prednost ležajev iz naše ponudbe se kaže v visoki rezervni zmogljivosti in v daljši življenjski dobi, ki posledično terja nižje stroške. Prednost se kaže tudi v manjši porabi energije. Naši drsni in kotalni ležaji predstavljajo inovacije tehnike in so glede na novosti med prvimi ležaji na svetu, ki te tudi uvedejo. Med uporabo mazanje ni potrebno, zato so stroški vzdrževanja zelo nizki. Poleg tega pa so naši ležaji preprosti tako za montažo, kot tudi za uporabo. V primeru, da potrebujete dodatne informacije o ponudbi, se obrnite na naše osebje. 

Dobavimo tudi ležaje ostalih proizvajalcev:

  

Oglejte si predstavitvene in izbirne kataloge:

Lezajna tehnika 1
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora