Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Varjenje

Varjenje je spajanje dveh ali več delov osnovnega materiala v nerazdružljivo celoto. Spajanje dosežemo s toploto, s pritiskom ali pa s kombinacijo obeh skupaj z ali brez dodajanja materiala. Pri varjenju je vir toplote električni oblok, ki ga ustvarja varilna naprava. Spoj materialov temelji na temperaturi, ki jo ustvari električni oblok. Tak postopek varjenja se imenuje elektro obločno varjenje.
 
Da bi zagotovili trajnost in kakovost zvara, mora biti zvar zaradi oksidacije in zraka iz okolice zaščiten s pomočjo zaščitnega plina ali žlindre. Plin se preko gorilnika dovaja k tekočemu zvaru. Oplaščena elektro da lahko vsebuje plašč, ki se staplja skupaj z elektrodo in povzroči tvorjenje žlindre, ki ščiti zvar. Najbolj običajni materiali zavarjenje so
  • kovine, aluminij in razne vrste jekel.
Prav tako je možno variti umetne materiale. Pri varjenju umetnih materialov je toplotni izvor vroči zrak ali električni upor.

Zakaj smo najboljša izbira?

Na področju varjenja imamo ogromno izkušenj. Naročnikom nudimo storitve varjenja po različnih postopkih (TIG, MIG/MAG, REO,…), ter se prilagajamo vašim zahtevam, željam in potrebam. Razpolagamo z atestiranimi varilci, varilnimi postopki in standardni kakovosti.
 
Kratek opis postopkov varjenja za lažjo orientacijo:
  • TIG varjenje. Pri TIG varjenju, se električni obloku stvari med netaljivo volframovo elektrodo in varjencem. Kot zaščitni plin se uporablja inertni plin, ki ne reagira z zvarom. Najpogosteje uporabljeni zaščitni plin pri TIG varjenju je argon.
  • MIG/MAG varjenje. Pri MIG/MAG varjenju gre za ustvarjanje električnega obloka s pomočjo varilnega izvora. Oblok nastane med varilno žico in varjencem. Oblok spoji varjenec in dodajani material in tako nastane zvarni spoj ali zvar. MIG varjenje se od MAG varjenja razlikuje po uporabi zaščitnega plina. Pri MIG varjenju se uporablja inertni plin, ki kemijsko ne reagira z varjencem. Pri MAG varjenju pa se uporablja aktivni plin, ki kemijsko reagira z varjencem. Običajno vsebuje zaščitni plin aktivni ogljikovdioksid ali kisik in prav zaradi tega je MAG varjenja bolj razširjeno kot MIG varjenje.
  • REO varjenje. REO varjenje je postopek pri katerem ima kovinska palica v držalu elektro defunkcijo elektrode. Oblok gori med elektrodo in varjencem. Razlika od drugih postopkov je ta, da je pri REO varjenju elektroda zaradi izgorevanja vedno krajša.
varjenje
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora