Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Analiza stanja strojev

Kaj je stroj?

Stroj je mehanična naprava, ki prenaša ali pretvarja energijo in s tem omogoča izvedbo dela, nam delo olajša ali delo v celoti opravlja namesto nas. Energetski stroji, ki proizvajajo ali pretvarjajo energijo; delovni stroji, ki obdelujejo, predelujejo in dodelujejo predmete dela; energetske, proizvajalne in prevozne naprave in napeljave,… brez vsega tega si življenja ne moremo predstavljati.
 

Zakaj potrebujemo stroje?

Velika večina naših strojev je namenjena avtomatizaciji naših procesov, zaradi strojev smo bolj produktivni, bolj konkurenčni, z njimi in zaradi njih dosegamo boljše proizvodne rezultate in boljšo razliko v ceni. Produktivni in zmogljivi stroji nam prinašajo visoko tržno vrednost.
 

Kako ohraniti stroje v dobri formi?

Da bi eliminirali ali vsaj omejili možnost okvare na strojih in se tem izognili nenačrtovanim zastojem v proizvodnji, neželenim stroškom, obratovalnim težavam in nadalje težavam na trgu, moramo svoje stroje redno in načrtovano vzdrževati. Vsakdo si želi, da bi njegovi stroji delovali zanesljivo, ekonomično in kakovostno v vsej svoji predvideni dobi uporabe.
 

Kaj je prediktivno vzdrževanje in zakaj ga priporočamo?

Pravilna rešitev za vas je prediktivno vzdrževanje vaših strojev in opreme. S prediktivnim vzdrževanjem in diagnostiko stanja vaših strojev in pripadajoče opreme uspešno in celovito predvidimo vse potencialne okvare, ki bi stroju ali opremi lahko grozile. V postopek prediktivnega vzdrževanja, ki ga najtopleje priporočamo, sodijo naslednji postopki:
  • meritve vibracij
  • lasersko uravnavanje (meritve soosnosti)
  • dinamično uravnoteženje (balansiranje)
  • merjenje napetosti jermenov
  • merjenje temperature
  • merjenje električnih prebojev 
Zavoljo naših strank, ki se zaradi naše zanesljivosti vselej rade vračajo k nam, delamo izključno le z najboljšimi in priznanimi strokovnjaki. Zato vse zgoraj navedene storitve izvajamo samo s pomočjo vrhunskih merilnih inštrumentov proizvajalca SKF.
 
Vaši stroji so vaša prihodnost in vaše popolno zadovoljstvo je naš temeljni cilj. Zato svojega gospodarjenja ne prepuščajte naključju. Dovolite nam, da poskrbimo za vaše stroje, da bodo ti nemoteni delovali in skrbeli za vaše blagostanje.
Analiza_stanja_strojev
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora