Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Mazalna tehnika

Kaj je mazalna tehnika?

Mazalna tehnika pripomore k dušenju obratovalnega hrupa, odvajanju toplote, zaščiti pred korozijo ter pri zmanjševanju obrabe in podaljševanju življenjske dobe stroja. Masti so sestavljene iz gostila in baznega olja, lahko pa so dodane tudi druge primesi, ki pripomorejo k specifičnosti masti za točno določen namen. Pri izbiri ustreznega mazila, je potrebno definirati delovno temperaturo, stopnje obremenitve, namen uporabe in druge vplive okolja. V našem programu imamo na izbiro visoko kvalitetne masti, s katerimi pokrivamo širok spekter aplikacij in namenov uporabe.

Kaj obsega naš podajni program?

  • ležajne masti: Pri izbiri optimalne ležajne masti morate biti pozorni na obratovalno temperaturo ter obremenitev in na hitrost vrtenja ter tip ležaja. Uporaba masti pri ležajih je ključna, saj se skoraj polovica ležajev predčasno obrabi ravno zaradi nepravilne uporabe mazalne tehnike. Iz tega razloga je pravilna izbira maziva glede na vrsto ležaja in obratovalne pogoje ključna;
  • univerzalne masti: Pokrivajo širša področja uporabe, zato so priljubljene, saj povzročajo nizke stroške;
  • masti za centralno mazanje: Prednost masti je vodoodpornost in zaščita proti koroziji. Primerna je tudi za mazanje ležajev, če so ti mazani preko centralnega mazalnega sistema;
  • avtomatske mazalke: Prednost teh je zanesljivo periodično doziranje maziva, sistem pa je sestavljen iz elektro-mehanske pogonske enote ter posode z mazivom.
  • ročne in baterijske mazalke: Neustrezna količina maziva lahko povzroča okvare stroja, zato je priporočljivo, da se za mazanje v celotnem sistemu uporablja le en tip mazalke. 
  • črpalke za mast: Pri nanosu je priporočljivo uporabljati črpalko, za pravi odmerek masti;
  • ostala oprema za mazanje;
  • sisteme centralnega mazanja: Sistem je sestavljen iz črpalke za dovajanje mazalne masti, razdelilnikov masti ter cevi za dovajanje masti.
V naši spletni trgovini si lahko ogledate in naročite maziva ter pripomočke za mazanje.


Katere so blagovne znamke, ki jih zastopamo?


 
mazalnaMazalna tehnika 2Mazalna tehnika 3Mazalna tehnika 1
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora