Pišite nam
info@mana-omerzu.si
Pokličite nas
07 45 21 900
Kakovost & zanesljivost
Certifikati | Standardi
Tradicija
Z vami že 30 let

Linearna tehnika

Pospešena avtomatizacija

Enaindvajseto stoletje med drugim temelji tudi na pospešeni avtomatizaciji proizvodih procesov v klasični industriji in predstavlja velik korak naprej pri nižanju proizvodnih stroškov, večanju produktivnosti in pri izboljšanju  kakovosti proizvedenih izdelkov. Prednosti avtomatizacije so: prilagodljivost, fleksibilnost in energetska učinkovitost. Če želimo rasti, slediti potrebam in zahtevam naših kupcev,in se obenem razvijati,moramo dandanes nedvomno investirati v avtomatizacijo.

Linearna tehnika

V času pospešene avtomatizacije tudi elementi linearne tehnike pridobivajo vse večji pomen. V moderni industriji si namreč nobenega obdelovalnega stroja, manipulatorja ali montažne linije ne moremo več predstavljati brez linearnih vodil in gonil. Višje in specifične tržne zahteve po kakovosti so proizvajalce in inovatorje pripeljale do faze, da so med drsne ploskve začeli vgrajevati različne kotalne elemente, ki drastično manjšajo drsni upor, s tem tudi silo za premike bremen in obenem omogočajo večosno nosilnost.

Z manjšim trenjem pa se posledično zmanjša tudi potreba po natančnem mazanju in vzdrževanju. Ta krogotok je potrdil pozitivne učinke za industrijo in celovito poslovanje in tako se je nadaljeval razvoj pomembnih elementov linearne tehnike, kamor sodijo linearna vodila, linearni ležaji, vretena in matice, aktuatorji ter okrogla vodila in kroglične puše. Vse to dobite pri nas. Sodelujemo s priznanimi proizvajalci in oblikovalci elementov najsodobnejše linearne tehnike, kot so: SKF (Švedska), INA (Nemčija), Bosch-Rexroth(Nemčija), THK (Japonska), NSK (Japonska) in Schneeberger (Švica).

Z uporabo naših elementov linearne tehnike se boste zlahka soočili s problemi in izzivi, ki jih zahtevajo natančni premiki vseh mogočih strojnih delov, saj imajo naši elementi linearne tehnike naslednje lastnosti in prednosti:
  • doseganje kakovostnih zahtev glede natančnosti, prenosa sil in momentov ter hitrosti gibanja,
  • doseganje minimalnega trenja med drsnimi ploskvami,
  • prenos velikih obremenitev,
  • natančnost, togost in robustnost,
  • majhno trenje in dolga življenjska doba,
  • standardiziranost. 
Linearna tehnika je nepogrešljiva. Ker brez nje ne gre, vas vabimo, da nas nemudoma kontaktirate. Z največjim veseljem vam bomo svetovali in vas brez čakanja oskrbeli z najboljšimi elementi.

Blagovne znamke, ki jih zastopamo in prodajamo:

Oglejte si predstavitvena in izbirna kataloga:

Linearna tehnika
Center znanja

Mobilne aplikacije za lažje delo

Pripravili smo seznam uporabnih SKF mobilnih aplikacij, ki olajšajo delo z ležaji in ostalimi komponentami.

Na kaj moramo paziti pri pripravi na montažo ležajev?

Kotalni ležaji so zanesljivi strojni elementi z dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da jih pravilno montiramo in vzdržujemo.

Pravilna montaža ležajev

Pravilna montaža zahteva strokovnost in skrbnost, čistočo in natančnost, kot tudi pravo orodje.

Zanesljivost

Izkušnje

Hitrost

Fleksibilnost

Velika zaloga

Tehnična podpora